Lifeline Entertainment presenterar
En julkonsert med Kalle Moraeus, Bengan Janson & Orsa Spelmän
Med sig har dom Johan Granströms orkester och gästartisten Hanna Hedlund

Bengan Janson är i första hand dragspelare och slog igenom som medlem i Östen med Resten. 1995 blev han utsedd till Årets Dragspelare i Sverige och sedan dess har han blivit ett begrepp, både på egen hand och tillsammans med Kalle Moraeus. Den sistnämndes huvudinstrument är fiol.

Denne spelman har spelat i Kungliga Filharmoniska Orkestern men ingår numera i folkkära spelmanslaget Orsa Spelmän och Benny Anderssons Orkester (BAO). Han belönades 2006 med Povel Ramels Karamelodisktstipendium och var därmed den siste som erhöll priset ur grundarens egen hand.

Duon har turnerat, gjort skivor och legat bakom allehanda musikaliska och humoristiska upptåg. Med den här duon hålls den klassiska svenska revyn vid liv, kompletterad av en gränslös, opretentiös musikglädje som smittar av sig. Efter att ha gjort succé med sin show på Scalateatern i Stockholm våren 2009 turnerade duon landet runt med en show där Kalle och Bengan bjöd på storslagen musik från svensk folkmusik till jazz, pop och rock. Allt levererat med komik och värme. Med sig på scenen hade Kalle och Bengan med sig Johan Granström (bas och kapellmästare) och Johan Löfkrantz Ramsay (trummor).

DISKOGRAFI
Live In Köttsjön (2001)
Julens bästa vänner (2005)

Turné
19 nov Visby-Wisby Strand
26 nov Helsingborg-Konserthuset
27 nov Norrköping-Flygeln
30 nov Örebro-Conventum
2 dec Uppsala-Konsert & Kongress
3 dec Gävle-Gävle Konserthuset
7 dec Göteborg- Lorensbergsteatern
8 dec Halmstad- Teatern
9 dec Jönköping- Konserthuset
10 dec Västerås-Konserthuset
11 dec Stockholm- China Teatern
14 dec Vara-Konserthuset
15 dec Vara- Konserthuset
16 dec Växjö- Konserthuset
17 dec Uddevalla- Östraboteatern
18 dec Borås- Åhaga

Biljetter
Biljetter säljs via Ticnet www.ticnet.se, 077-1707070 samt Ticnet & ATG ombud samt de lokala konserthusen.

Press och info
Lifeline Entertainment, Agneta Christiernin
086707974, agneta@agnes.se

 

Skrivet 27 juni, 2011 av Admin